Úvod »Dobroty» Bylinková sůl - 5 bylin


        

Bylinková sůl - 5 bylin

Bylinková sůl 200g

skladem

 

Číslo produktu: 170
naše cena bez DPH: 65 Kč
naše cena s DPH (15 %):
75 Kč

Novinka roku 2015. Dokonalá kombinace 5 bylinek - dobromysl + libeček + česnek + cibule zelená + estragon, to vše čerstvě nasekané a sušené v kamenné soli. Ti, co ji vyzkoušeli jako první, už hlásí "závislost" a objednávají další a další :-) Zájem o bylinkovou sůl je pro nás největší překvapení, samozřejmě příjemné.

Její výjimečností je technologický postup výroby, díky kterému dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní čerstvě natrhaných a nakrájených bylin do soli a obráceně – prolnutí soli do čerstvých vlhkých bylin.

Použití bylinkové soli je naprosto všestranné, při vaření, grilování nebo ve studené kuchyni.

Většina bylinkových solí se vyrábí smícháním nasušených bylin a soli. Výhodou tohoto postupu je, že je možné vyrábět bylinkovou sůl celoročně (z předem vytvořených zásob sušených bylin), nevýhodou je, že prolnutí chutí a vůní bylin do kamenné soli je pouze omezené.

Náš postup je jiný. Při výrobě používáme výhradně čerstvě natrhané byliny. Ty speciálním postupem smícháme s kamennou solí. Sušíme velmi pomalu a průběžně promícháváme sůl s bylinami. Tím dosáhneme toho, že sůl do sebe nasaje z vlhkých bylin maximum chutí a vůní, a bylinky do sebe nasají sůl, dojde k maximálnímu prolnutí chutí a vůní bylin do soli a soli do bylin. Pomalé sušení je velmi šetrné k bylinám, zachovává maximum jejich dobrých vlastností.

Díky tomu při solení vlhkých, mastných či mokrých potravin (např. rozkrojená ředkvička, vajíčko, brambory, sádlo s cibulí, maso apod.), bylinky v soli „obživnou“ a zezelenají, jakmile do sebe natáhnou vlhkost z potraviny.

Tento postup lze realizovat pouze pár týdnů v roce, kdy uvedené byliny dozrávají současně (tj. na jaře, kdy mají byliny "největší sílu"), a tím je výrobek ještě více výjemečný.