- Úvod
- Český čokoládový lev
Sladké připomenutí naší slavné historie
Krásný, velký, silný český lev, symbol naší české státnosti, vyrobený z pořádného kusu poctivé čokolády. Přesněji řečeno - je odlitý z více jak 3/4 kg vysoce jakostní bílé a hořké čokolády do historické kovové formy z první republiky.
V tomto provedení je to sladké připomenutí naší slavné historie, a toho není nikdy dost. Tak jako naši předci po vzniku první republiky vyrobili krásnou kovovou formu „na bábovky“ s motivem českého dvouocasého lva, aby tímto milým způsobem dali do rukou tehdejších hospodyněk, maminek, nástroj na posilování národní hrdosti, stejně tak je využití této historické formy aktuální i dnes.
To jsme si vyzkoušeli i my, když jsme formu objevili a upekli v ní možná po více jak 70 letech bábovku. Po této zkušenosti jsme chtěli vymyslet něco trvanlivějšího než je bábovka – a výsledek vidíte, český lev vyrobený ze dvou druhů čokolád.
Bílá čokoláda -Origin 36% natural vanilka, použitá na plastický reliéf lva, je vysoce kvalitní jednoplantážová čokoláda, pěstovaná v kvalitě BIO, z řady Mission Afrika, výrobce DOMORI, Itálie.
Má dokonale vyváženou sametovou chuť a příjemné aroma díky prvotřídnímu, extra jemnému kakaovému máslu. Je zpracovaná tradičním způsobem, aby vznikl chuťový požitek i opravdové pohlazení pro mysl. Její lahodná chuť je dosažena kvalitními surovinami, jako je pravá přírodní vanilka.
Obsahuje cukr, kakaové máslo 36%, sušené plnotučné mléko, sojový lecitin (přidává se do všech
i těch nejkvalitnějších čokolád), a přírodní vanilku. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy.
Hořká čokoláda Sublime 72%, která tvoří hlavní část lva, jeod výrobce kvalitních čokolád Dultistar, Itálie.
Vysoce jakostní, extra tmavá, lahodná čokoláda s vysokým obsahem kakaové hmoty 72% (nejvíce oceňované hořké čokolády mají obsah kakaa od 60 do 75%, u čokolád s vyšším procentem už často hořkost převládá nad zajímavými chuťovými tóny čokolády), s podílem kakaového másla 38-40 %, přírodní vanilkou a emulgátorem sojový lecitin. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy, ani žádné náhražky jako cukrářský tuk, vanilin, výplně typu lískooříšková pasta, aromata a dochucovadla.
Jedinou nevýhodou je, že když ochutnáte kouzlo chuti opravdu kvalitní čokolády, zjistíte, že už není cesty zpět :-)
PS: A jestli nevíte, proč má český lev dva ocasy, tak to se dozvíte po otevření krabice, ve které je dárkově balena tato výjimečná delikatesa, nebo ve starším článku "Český lev".